DEATHCREW FESZTIVÁL

RÓLUNK

2018. május 07. - deathcrew

A DeathCrew fesztivál egy baráti kezdeményezés folytatása, ami 2013-ban indult (MHSZ Fesztivál), miután megelégeltük, hogy Nyírbátorból évek óta hiányoznak a könnyű zenei / rock fesztiválok. A rendezvény célja, hogy olyan zenekarokat léptessünk fel, akik kiszorulnak a mai magyar fesztiválok látóköréből, de örömmel segítünk a környékbeli bandáknak is a koncertlehetőség nyújtásával. 

A fesztivál szinte teljesen önerőből, DIY alapon szerveződik nyírbátori fiatalok által. 2016 óta egyesületi formában működünk: Bátori Underground Kultúráért Egyesület. A fesztivál mellett hozzánk fűződik az YPSZYLON program, melynek keretein belül fiatal nyírbátori művészek (festők, grafikusok, filmesek, fotósok, zenészek, díszlet- és jelmeztervezők, írok, költők) mutatkozhattak be, de több klubkoncert (például a Horror Halloween sorozat) és kiállítás is hozzánk kötődik. Emellett igyekszünk segíteni az élőzenével kapcsolatos helyi törekvéseket (legyen az a grafikai anyagok készítése, vagy a backline biztosítása). 2018-ban a közös szellemiség és cél által vezérelve megkezdtük az együttműködést a berettyóújfalui Parola Közhasznú Egyesülettel így a DeathCrew fesztivál magába foglal egy kis szeletet a Parola Napokból is, ugyanakkor hamarosan elkezdődnek a közös munkálatok a berettyóújfalui eseményekkel kapcsolatban. 

Zenekarok, akik eddig felléptek a DeathCrew fesztiválon:

- Anchorless Bodies
- Angerseed
- Annewhybee
- As Karma Brings
- DJ Balage
- Barkóczi Noémi
- BetterThanEver
- Boatech
- Chasing Sounds (AT)
- Chrome Rt.
- The Devil's Trade
- Drow
- Dryvia
- Faminehill
- Flexible Juice
- Ghostchant
- Graceful Haze (tehetségkutató)
- Hatred Solution
- Have No Clue
- HAW
- Integral Vortex
- Kies
- Kill With Hate
- Kísérleti Stádium (tehetségkutató)
- Low-Down
- Moon Of Soul
- Morder
- Morhord
- Nadir
- Naked Man
- Nest Of Plagues
- Omega Diatribe
- Orient Fall
- Periscope
- Pit Of Saron
- Rats Kill Bats (tehetségkutató)
- Revölvo (NL)
- Sarajevo
- Satelles
- Sleepless
- Somlyai Zsolt (Éjillúzió)
- The Southern Oracle
- Stubborn
- Style Wars Crew
- Terrahertz
- Trauma
- Ürgebőrbe Varrt Gyíkemberek 
- Vendetta Inc.
- The Vernal
- Vesztegzár
- Visioned Frailty

A DeathCrew fesztiválon indult a MALTER Filmfesztivál is. A MALTER azóta szintet lépve, önálló "szolgáltatásként" különböző fesztiválokon kerül bemutatásra. Vándor-filmfesztiválként működik, melynek felhívására bárki küldhet rövid- és egész estés filmeket. A MALTER remek lehetőséget nyújt arra, hogy a fesztiválozók betekintést nyerjenek olyan független filmesek munkáiba és a hazai filmgyártásnak abba a közegébe, amivel nem találkozhatunk akárhol.

A MALTER-ről bővebben: dcfilm.blog.hu

A DeathCrew fesztiválon családias hangulat, kedvezményes fürdőzési lehetőség és ingyenes sátrazás várja a fesztiválozókat!

Az idei dátum & helyszín:

2018. augusztus 16-17-18.
DEATHCREW FESZTIVÁL
Nyírbátor - Fedeles Lovarda és környéke 
(Fürdő u. 1.) 

A bejegyzés trackback címe:

https://deathcrewfestival.blog.hu/api/trackback/id/tr2313898004
süti beállítások módosítása